Janowiec – weekend kulinarnie


Karczma Taberska

Warto odwiedzić Karczmę Taberską nie tylko ze względu na pyszną kuchnię, ale też by odpocząć i ciekawie spędzić czas wolny. Kaczka z jabłkami, szynka w „chlebie Reimanna”, cienki placek na „ruchadłach”. Nietypową, ale bardzo smaczną potrawą tych ziem,  jest zupa

„Kwaśne jaja”.

Nazwa jest na tyle ciekawa, że wielu przybyszów mimo początkowych wątpliwości chętnie jej kosztuje. Na pytanie: co to „Kwaśne jaja”?
Kramskie gospodynie odpowiadają: zupa „na wodzie” z jajkami o smaku słodko-kwaśnym – to niektóre z dań, przyrządzanych przez tutejsze gospodynie. Takie właśnie smaki odnajdziemy w Karczmie. Oprócz kramskich i babimojskich specjałów skosztujemy także najlepsze dania kuchni polskiej. Smacznie, swojsko i w unikalnym klimacie. Cały zespół dokłada wszelkich starań, aby Karczma Taberska kojarzyła się ze znakomitą domową kuchnią i rodzinną atmosferą. W ramach pobytu grup zorganizowanych mogą zostać zorganizowane warsztaty kulinarne – np. wypiek chleba, ciast i ciasteczek. W ramach Akademii Cioci Joli organizowane są również zajęcia kulinarne dla dzieci, m.in.: OD ZIARENKA DO BOCHENKA, POD LIPAMI, PRZYJEDŹCIE NA DŁUŻEJ czy ŚWIĄTECZNE OFERTY SPECJALNE. Przy Karczmie znajduje się 17 pokoi dwuosobowych, w tym dwa apartamenty z możliwością dostawek. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienki, TV oraz
dostęp do Internetu (Wi-Fi). Przy Karczmie odbywają się cykliczne imprezy kulturalne – festyny, zabawy, potańcówki, koncerty. Każdy
znajdzie coś dla siebie!

Warto zobaczyć
• Kościół pw. Nawiedzenia Najświętszej Marii Panny w Klępsku, który otrzymał tytuł Pomnika Historii


Karczma Taberska
Janowiec 1
66-111 Nowe Kramsko
tel.: +48 68 351 11 30
+48 504 213 677
www.karczmataberska.pl

 



GALERIA